Haber, Hukuk ve Medya Paneli Gerçekleşti 01.02.2016

Belediyemizin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında organize edilen ‘Amasya’da Haber, Hukuk ve Medya’ konulu panel düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi Şehzade Salonu’nda,haber spikeri Duygu CANBAŞ’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele haber spikerleri Özge UZUN, Buket AYDIN ve Av. Serkan TOPER konuşmacı olarak katıldı.

Panelde, ‘Doğru Habercilik Kavramı’, ‘ Habercilik ve Etik Kuralları’, ‘Medya’ya Olan Güvensizlik ve Nedenleri’, ‘Sosyal Medyadaki Asılsız Haberlerden Doğan Sorunlar’, ‘ Basın, İfade ve Düşünce Özgürlüğü ‘ ve ‘ Haberciliğin Hukuksal Yansımaları ‘ konuları ele alındı.

Konuşmacıların her birinin söz alıp açıklamalarını yapmasının ardından panel soru cevap bölümüyle devam etti.Protokol üyeleri ve vatandaşlarımız merak ettikleri konular hakkında konuklardan bilgi aldı.

Panelin sonunda panelistlere Amasya Vali Yardımcısı İrfan DEMİRÖZ, Adalet Komisyon Başkanı Cem BOZTAŞ ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman AKBAŞ tarafından çiçek ve Osmanlı güneş saati maketi hediye edildi.

Haber, Hukuk ve Medya Paneli Gerçekleşti